Surdegsbröd

Nu har jag kommit in i en bakperiod. Jag gillar att testa nya efterrätter och jag gillar det här med brödbak! För något år sedan köpte jag en bok om surdegsbröd. Tog aldrig tag i det då, men nu har det börjat klia i fingrarna. Boken åkte fram i förra veckan och jag var redo att börja blanda deg, samt mata den under de dagar som krävdes. Dock hade jag inte insett att deg-klumpen skulle ha käk under 4 veckors tid! What!? Då kan man ju för tusan inte ens lämna huset. Den fjärde veckan kräver degen även käk 3 gånger om dagen. What (igen)!? Det blir ju som att få en till bebis in i huset. För att stilla mitt chockade tillstånd efter denna läsning tog jag ett glas vin (igårkväll alltså) och några fröknäckisar (som inte hade samma krav som surdegen) och lät boken vila. Idag känner jag mig mera redo att ta mig an en månads surdegs-omhändertagande. Burken med deg får väl helt enkelt ta och hänga med om vi åker på en weekend el dylikt(?).

Foto 2015-10-10 20 59 15

Lämna ett svar